United Business Center Tower Cluj Napoca a fost desemnat „Green Building Project of the Year”

Cluj Napoca, 19/12/2017

Clădirea de birouri clasa A United Business Center (UBC) Tower din Cluj-Napoca, dezvoltată de compania IULIUS, a fost desemnată „Green Building Project of the Year – Large Projects”, în cadrul galei Premiilor RoGBC „Green Awards”.

Festivitatea a avut loc la București, pe 14 decembrie 2017. Premiile au fost acordate de Asociația Romania Green Building Council (RoGBC), în urma procesului de jurizare la care au participat arhitecți, specialiști și consultanți în domeniul dezvoltării clădirilor verzi. 

Clădirea UBC Tower este situată în proximitatea Iulius Mall Cluj și are o suprafață închiriabilă de 10.000 mp, desfășurată pe 11 niveluri, fiind inaugurată în toamna anului 2014. Imobilul este închiriat integral de către companiile Genpact și Endava.

În primăvara acestui an, UBC Tower a primit certificarea LEED® Gold conform standardului internaţional LEED 2009 New Construction and Major Renovations, din partea U.S. Green Building Council (USGBC). Procesul de certificare a cuprins atât perioada de desfășurare a lucrărilor, cât și primii ani de funcționare, necesari pentru analiza sustenabilității clădirii. UBC Tower a primit certificarea LEED Gold pentru implementarea unor strategii şi soluţii practice şi măsurabile, orientate către obţinerea unei performanţe sporite în: dezvoltarea sustenabilă a amplasamentului, economii la consumul de apă, eficienţa energetică, alegerea materialelor şi calitatea mediului interior. În plus, angajații care își desfășoară activitatea în spațiile de birouri din UBC Tower sunt încurajați să aleagă mijloacele de transport nepoluante, fiind prevăzute spații de parcare a bicicletelor, precum și o zonă de dușuri și vestiare, în subsolul clădirii.

Sistemul de rating LEED, elaborat de USGBC, reprezintă cel mai important program destinat clădirilor, locuinţelor şi comunităţilor care sunt proiectate, construite, întreţinute şi operate cu scopul de a obţine o performanţă îmbunătăţită din punct de vedere al sănătăţii mediului şi oamenilor.

Galerie Foto