Peste 300.000 de euro investiţie în promenada şi pontonul de pe malul lacului Gheorgheni, din Iulius Parc

Cluj-Napoca, 16/08/2022-16/08/2022

De aproape 10 ani, Iulius Parc, din proximitatea Iulius Mall Cluj, este o parte vie din oraş, care a adus împreună natura, comunitatea şi creativitatea. Un loc al evenimentelor efervescente pentru întreaga familie, al liniştii, relaxării şi al plimbărilor, la asfinţit, pe malul Lacului Gheorgheni.

Compania IULIUS este preocupată de sustenabilitatea proiectelor sale, construite cu respectarea principiilor verzi, de la integrarea grădinilor urbane, designul arhitectural centrat pe oameni şi funcţionalitate, până la materialele durabile folosite. Astfel, în urma unor reparaţii semnificative, promenada şi pontonul din lemn de pe malul Lacului Gheorgheni, din Iulius Parc, vor avea un nou aspect.

Lucrările de reparaţii au fost demarate marţi, 16 august 2022,  şi vor dura aproximativ două luni şi jumătate. Promenada de pe malul lacului şi pontonul vor fi reparate cu lemn de stejar, pe o suprafaţă de 2.250 mp, materialul având o durabilitate sporită, de peste 15 ani. Investiţia este estimată la valoarea de peste 300.000 de euro. Publicul din Iulius Parc va avea în continuare acces la malul Lacului Gheorgheni, deoarece lucrările se vor desfăşura etapizat, pe porţiuni atent delimitate.

Lacul Gheorgheni a fost pus în valoare odată cu Iulius Parc, spaţiu verde de 3 hectare reamenajat, în anul 2013, de compania IULIUS, în urma unei investiţii iniţiale de peste 2 milioane de euro. Iulius Parc a devenit, în scurt timp, una dintre cele mai frumoase şi apreciate oaze de verdeaţă din Cluj-Napoca. Este locul îndrăgit de comunitatea locală unde oamenii se plimbă, se relaxează pe iarbă, aleargă, merg cu bicicleta sau participă la o varietate de evenimente organizate periodic. Regenerarea zonei verzi din vecinătatea Lacului Gheorgheni a presupus plantarea a peste 400 de arbori maturi, 18.000 de arbuști şi a 10.000 mp de gazon special. De asemenea, a fost amenajată o pistă de ciclism şi alergare de peste 1.500 mp, completată de o promenadă parţial suspendată deasupra apei şi un ponton.

Iulius Parc este destinaţia preferată de relaxare şi distracţie în aer liber a clujenilor de toate vârstele, care îi așteaptă mereu cu evenimente: de la Movie Nights, târguri tematice şi spectacole de teatru de păpuşi, până la festivaluri de street food şi băuturi artizanale, concerte şi multe altele. În plus, Iconic Garden, un concept aparte de grădină urbană, recent amenajată în Iulius Parc, este o altă opţiune preferată în materie de life style, gastronomie şi evenimente.

În ultimii 10 ani, IULIUS a investit aproximativ 17 milioane de euro în amenajarea a peste 130.000 mp de spaţii verzi, în Palas Iaşi, Iulius Town Timişoara şi la Iulius Mall Cluj.