Un nou spaţiu verde şi de relaxare pentru comunitate. Din weekend, esplanada din faţa Teatrului „Luceafărul” îi aşteaptă pe ieşeni cu o nouă amenajare peisagistică

Iași, 15/04/2022

Peste 2.100 mp de gazon verde pe care te poţi relaxa, castani, platani, Ginkgo Biloba, hortensii, magnolii, călini şi multe alte specii înfrumuseţează, acum, esplanada Teatrului „Luceafărul”, odată cu finalizarea lucrărilor de reamenajare peisagistică, derulate de compania IULIUS. Ieșenii se vor bucura aici de o zonă dedicată recreerii, socializării şi distracţiei.

Un nou spaţiu verde şi de relaxare pentru comunitatea ieşeană. Compania IULIUS a finalizat lucrările de reamenajare peisagistică a esplanadei din faţa Teatrului pentru Copii şi Tineret „Luceafărul”, pe care a integrat-o din punct de vedere estetic cu Palatul Culturii şi cu grădina ansamblului Palas.

Din acest final de săptămână, ieşenii vor găsi pe esplanadă un spaţiu pietonal de recreere, socializare şi joacă, dedicat tuturor, dar mai ales familiilor, în care vegetaţia este atracţia principală. Arealul a fost amenajat cu o nouă piaţetă, peste 2.100 mp de gazon pentru trafic intens, 3.000 de arbuşti şi 35 de copaci. Printre exemplare se numără castani, platani, Ginkgo Biloba, hortensii, prunus, liliac, călini, spirea, forsythia, liriope, berberis şi multe alte specii de arbuşti. Toate plantele provin din pepiniere italiene, specializate în cultivarea speciilor mari. Spațiul verde este deservit de o instalație automată de irigații, controlată 100% electronic.

Dacă vrei să te plimbi alături de familie, să petreci timp de calitate cu cei mici alergând pe iarbă, să stai pe gazon și să te bucuri de o carte, să socializezi cu prietenii la o cafea, la terasele din apropiere, acesta este locul potrivit.

Galerie Foto