Peste 18.000 de arbuşti ornamentali vor înfrumuseţa spaţiul verde din proximitatea Lacului de Vest

Cluj Napoca, 30/09/2013

Lucrările de reamenajare a spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest, din cadrul proiectului dezvoltat de compania Iulius Group, au ajuns într-o nouă etapă. În această perioadă, peste 18.000 de arbuşti de diferite dimensiuni, impresionanţi prin formă, se vor alătura copacilor plantaţi, întregind peisajul şi oferind un colaj de culori, în orice anotimp. 

De curând, primele transporturi de arbuşti au ajuns la Cluj-Napoca. Plantele ornamentale, care ajung până la 2 metri înălţime, au fost alese pentru culorile deosebite ale frunzelor şi florilor. În zona verde din proximitatea Lacului de Vest vor putea fi admirate peste 40 de specii de arbuşti, printre acestea numărându-se arţarul japonez, mărul decorativ, călinul, cornul, cotoneasterul, liliacul de vară, viburnumul, hortensia, forsythia, lonicera, mahonia, crinul, trandafirul şi irisul.

La fel ca şi celelalte plante, irigarea arbuştilor se va realiza printr-un sistem computerizat, adaptat caracteristicilor vegetaţiei. 

În paralel, specialiştii lucrează la dotările de agrement. Pietonalul suspendat parţial deasupra apei şi debarcaderul, realizate din lemn, sunt aproape de finalizare. Zilele următoare începe amenajarea pistei pentru alergare şi ciclism şi montarea mobilierului urban modern.