Echipament ecologic de cleaning, în şantierul Openville Timişoara

Timișoara, 24/07/2018

Compania IULIUS, dezvoltatorul ansamblului Openville Timişoara, manifestă preocupare pentru protecţia mediului. Astfel, din această lună, în Openville funcţionează o staţie hidraulică instalată special pentru a curăţa roţile camioanelor şi autospecialelor care tranzitează şantierul.

Staţia a fost achiziţionată din Austria şi este ecologică, având un consum redus de apă şi energie, datorită tehnologiei utilizate, care permite reciclarea şi reutilizarea apei. Totodată, este dotată cu un sistem automat de eliminare a nămolului, care asigură curăţarea eficientă a roţilor.

În timp ce camionul rulează încet pe rampă, detectoare pe bază de infraroşu declanşează automat procesul de spălare, iar peste 100 de duze pulverizează apa pe roţi, de dedesubt şi din laterale. Apa se întoarce într-un rezervor unde este reciclată.

Staţia hidraulică are toate funcţiile controlate electronic, nu necesită operator şi în doar două minute un camion părăseşte şantierul complet curăţat.

După cele două clădiri de birouri finalizate în 2017, în Openville Timişoara se lucrează la alte două imobile office. UBC 3 are o suprafaţă de 19.000 mp închiriabili şi va fi finalizată în acest an. UBC 0 va dispune de 52.000 mp de spaţii office şi va fi cea mai înaltă clădire de birouri din România (155 metri, 27 de etaje). În paralel, se lucrează la noile spaţii de retail, la o parcare subterană cu peste 580 de locuri şi la un tunel auto care va fluidiza traficul din întregul areal.

Proiectul mixt Openville este realizat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe, reprezentând o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro.

Galerie Foto