Corpuri decorative de iluminat exterior din Italia, cu design unicat și consum redus de energie, în ansamblul Openville

Timișoara, 09/08/2018

De curând, în proximitatea clădirii de birouri United Business Center 1 (UBC 1) din ansamblul Openville, dezvoltat de compania IULIUS la Timișoara, au fost montați stâlpi de iluminat ornamentali, care se disting prin designul lor inovativ și artistic.   

Stâlpii de iluminat exterior impresionează prin aspectul lor ultramodern. Și asta pentru că au fost proiectați special pentru a îndeplini un dublu rol, funcțional și estetic.

Au fost realizați de Illum, una dintre cele mai mari companii din Italia specializată în proiectarea elementelor de iluminat, atât pentru interior, cât și pentru exterior. Designul a fost creat de arhitecți cu peste 30 de ani de experiență în domeniu, fiind unul unicat, special gândit pentru a se armoniza caracterului cosmopolit al ansamblului Openville.

Peste 40 de stâlpi decorativi de iluminat exterior, impozanți prin înălțimea lor, de 6 metri, au fost aduși la Timișoara, primii fiind deja montați în poximitatea clădirii UBC 1. Sunt realizați din oțel și materiale speciale și sunt prevăzuți cu tehnologie LED, ceea ce conferă un grad optim de iluminare și eficiență energetică, printr-un consum redus.

Corpuri de iluminat cu un design aparte vor înfrumuseța întreg arealul ansamblului Openville. Vor reprezenta elemente decorative și pentru parcul ce va fi amenajat peste noua parcare subterană, la care se lucrează în prezent. Spațiul verde va include numeroase posibilități de loisir pentru întreaga familie: un lac, carusel venețian, piaţete pentru evenimente, specii variate de arbori, suprafețe întinse acoperite cu gazon, cafenele şi restaurante cu terase şi panoramă spre zona verde.

După cele două clădiri de birouri finalizate în 2017, în Openville Timişoara se lucrează la alte două imobile office. UBC 3 are o suprafaţă de 19.000 mp închiriabili şi va fi finalizată în acest an. UBC 0 va dispune de 52.000 mp de spaţii office şi va fi cea mai înaltă clădire de birouri din România (155 metri, 27 de etaje). În paralel, se lucrează la noile spaţii de retail, la o parcare subterană cu peste 580 de locuri şi la un tunel auto care va fluidiza traficul din întregul areal.

Proiectul mixt Openville este realizat de companiile IULIUS şi Atterbury Europe, reprezentând o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro.

Galerie Foto