30 de tineri au aflat mai multe despre contabilitate, într-o nouă ediție a evenimentului „Ready”, organizat de Iulius

Iasi, 04/06/2018

Compania IULIUS continuă seria evenimentelor dedicate studenților, din cadrul programului „Iași, orașul viitorului tău”, inițiat cu scopul de a promova orașul la nivel regional drept un centru al performanței și al oportunităților în carieră. READY este o acțiune care facilitează accesul direct al studenților la informații furnizate de specialiștii din companii, pentru o bună pregătire profesională.

La finalul lunii mai s-a desfășurat cea de-a doua ediție a evenimentului interactiv READY, organizat de compania IULIUS, care le-a permis tinerilor să afle detalii despre domeniul financiar. 30 de studenți de la Facultatea de Economie și Admnistrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au răspuns invitației și au fost interesați să discute direct cu reprezentanții companiei KPMG, care le-au vorbit despre cerințele de raportare financiară în domeniul stocurilor. Întâlnirea s-a desfășurat în Sala de Consiliu a FEEA și a reprezentat o oportunitate pentru tineri de a-și contura o imagine asupra domeniului în care doresc să se dezvolte profesional. „Am dezbătut împreună cu studenții importanța stocurilor pentru situațiile financiare ale companiilor, am făcut un exercițiu de imaginație referitor la traseul stocurilor într-o fabrică (de la materie primă, la produs finit) și am încercat să ne transpunem în rolul unui auditor financiar ce are misiunea de a strânge probe cu privire la stocuri. Discuția a fost interactivă, distractivă și utilă pentru studenți, ei putând descoperi aplicabilitatea practică a unui concept studiat în timpul facultății, ne-a spus Cristina Guțu, Head of KPMG Training Academy.

Metodele de prezentare și interacțiune cu studenții folosite de reprezentanții KPMG au fost inspirate din practicile calificărilor profesionale internaționale, pregătindu-i astfel pentru realitățile și cerințele actuale ale pieței muncii. „KPMG se implică activ în proiecte educaționale, contribuind la dezvoltarea noilor generații de lideri în afaceri. De-a lungul anilor, parteneriatele noastre cu universitățile au oferit cadrul dezvoltării de abilități diverse pentru studenți și, totodată, au dus la apariția unor numeroase oportunități de carieră, precum: programele de angajare oferite absolvenților, internship-uri și stagii de practică. Anual, peste 150 de studenți și tineri absolvenți își încep cariera alături de noi”, a adăugat Cristina Guțu, Head of KPMG Training Academy.

Proiectul „Iași, orașul viitorului tău” se dorește a fi o inițiativă a întregii comunități, care să contribuie la crearea unei platforme active de dialog între studenți, mediul universitar și cel de business. Programul include numeroase alte activități, precum: conferințe, caravane regionale, prezentări ale ofertei locurilor de muncă, întâlniri cu ONG-urile studențești, sesiuni de training specializate și multe altele. 

Galerie Foto