30 de companii din Iași dezbat așteptările studenților de la un loc de muncă

Iasi, 31/01/2018

Comunitatea ieșeană se implică într-un program demarat de compania IULIUS, ce își propune poziționarea orașului drept centru al performanței și al oportunităților în carieră. Totodată, se dorește crearea unei sinergii între studenți, mediul universitar și cel de business, cu scopul de a facilita inserția tinerilor pe piața muncii și de a atrage și menține talentele în Iași. Este pentru prima dată când o companie privată se implică activ în crearea unei platforme de dialog între companiile în dezvoltare la nivel local, formatori și viitorii angajați.

În perioada următoare, compania IULIUS desfășoară un amplu program, care vizează creșterea atractivității Iașului la nivel regional și promovarea lui ca centru educațional important și oraș ce oferă multiple oportunități. În acest sens, va desfășura o serie de acțiuni menite să sprijine instituțiile de învățământ ieșene în demersul de atragere a tinerilor și să promoveze oportunitățile oferite de orașul Iași, atât în ceea ce privește formarea educațională, cât și dezvoltarea carierei.

Joi, 1 februarie 2018, în ansamblul Palas se va desfășura o primă întâlnire între reprezentanți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași și managerii HR ai unor mari companii multinaționale și nu numai. Acțiunea este organizată împreună cu UAIC Iași, principalul scop fiind prezentarea concluziilor studiului „Absolvenții Universității «Alexandru Ioan Cuza» din Iași și piața muncii. Studiu privind așteptările angajatorilor de la viitorii angajați și ale absolvenților de la viitorii angajatori”. Analiza este parte a proiectului „Identificarea și analiza așteptărilor angajatorilor și absolvenților UAIC privind accesul și integrarea pe piața muncii” (ACCESS), prin intermediul căruia se urmărește adaptarea ofertei academice la cerințele pieței muncii și sporirea gradului de incluziune profesională a studenților și absolvenților UAIC. La eveniment vor participa peste 30 de companii care își desfășoară activitatea în Iași, majoritatea din domeniul IT și Outsourcing. Pe lângă informarea cu privire la rezultatele studiului, care pot reprezenta o bază în strategiile de recrutare, companiile prezente vor putea crea legături directe cu mediul universitar, în vederea desfășurării unor proiecte individuale.

Agenda programului demarat de compania IULIUS include numeroase alte activități ce vor facilita interacțiunea dintre viitorii angajați și mediul de business, precum: conferințe, proiecte practice, caravane regionale, prezentări ale ofertei locurilor de muncă, întâlniri cu ONG-urile studențești de la diferite specializări, facilitarea unor discuții cu profesioniști din cadrul multinaționalelor prezente în Iași, evenimente de tipul „Zilelor Porților Deschise”, sesiuni de training specializate și multe altele.

Dincolo de parteneriatele cu mediul academic, programul este deschis colaborării cu toate companiile din Iași, scopul final fiind unul comun, acela de a atrage și de a păstra talentele de top în Iași.