United Business Center Palas susţine atelierele de programare IT gratuite pentru tineri „CoderDojo”

Iasi, 28/03/2015

United Business Center (UBC) din ansamblul Palas Iaşi susţine şi contribuie la dezvoltarea tinerilor, prin organizarea şi găzduirea de activităţi educative diverse. Atelierul de programare CoderDojo Iaşi este unul dintre acestea, eveniment care va avea loc sâmbătă, 28 martie 2015, la sediul Seven Hills International School din clădirea UBC 2, de la ora 10.00. Atelierul este dedicat copiilor şi tinerilor pasionaţi de IT, cu vârsta între 12 şi 17 ani, care vor învăţa să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicaţii şi multe altele. Dojo-urile sunt iniţiate, conduse şi mentorate de voluntari. 

CoderDojo este o mișcare internaţională, iniţiată în Irlanda, în anul 2011, cu scopul de a le oferi copiilor interesaţi contextul în care să poată învăţa programare, într-un mediu informal, prin ateliere periodice, în afara programului sau curriculei școlare. În ianuarie 2015, CoderDojo număra peste 550 de dojo-uri, în 55 de ţări. În România sunt 14 dojo-uri, iar în Chişinău unul. Dojo-ul Iaşi @ TheGrape, care există din august 2014, a început cu sprijinul Romtelecom, iar apoi s-a mutat în business hub-ul The Grape. 

Pe termen lung, CoderDojo îşi propune să crească interesul pentru cariere în domeniul IT şi să promoveze acest tip de cunoştinţe şi pentru restul domeniilor, astfel încât viitorii doctori, constructori, profesori şi alţi profesionişti să cunoască plusul de valoare pe care îl pot obţine prin software sau hardware.