Spectacol cu roboți creați de liceeni, la Iulius Mall Timișoara

Timișoara, 20/01/2019

Cinci echipe de liceeni din Timișoara, participanți la programul BRD FIRST Tech Challenge România, au venit la Iulius Mall să impresioneze publicul cu roboții construiți de ei.

DEMO ROBOTICA s-a desfășurat duminică, pe 20 ianuarie 2019, la etajul 1 al Iulius Mall Timișoara, în proximitatea food court. Evenimentul inedit i-a avut în prim-plan pe elevii de liceu din Timișoara înscriși în programul de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, organizat de Asociația Nație prin Educație. De la ora 14.00, cele cinci echipe de tineri au făcut spectacol la Iulius Mall, cu ajutorul roboților construiți chiar de ei.

Echipele Davos (Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”), CSH (Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”), Wizztech (Liceul Teoretic „Grigore Moisil”), Bliss (Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”) și Team Originals (Colegiul Tehnic „Henri Coandă”) sunt cele care reprezintă Timișoara în competiția națională de robotică. Tinerii le-au oferit curioșilor informații despre proiectele pe care le-au realizat și despre utilitatea acestora, dar și impresii despre pasiunea lor pentru robotică și științe exacte.

Echipele fac parte din cea mai mare competiție de robotică pentru elevi de liceu din țară – BRD FIRST Tech Challenge România. În programul dezvoltat de Nație prin Educație sunt înscrise 145 de echipe, 2.000 de elevi de liceu, din 77 de orașe.

Galerie Foto