Picturi celebre, reproduse de liceenii de la Arte pe ouă gigant, la Iulius Mall Suceava

Suceava, 04/04/2018

Opere de artă după picturi celebre ale Vincent van Gogh, Gustav Klimt și Tamara de Lempicka sunt accesibile publicului sucevean, la Iulius Mall Suceava, prin picturi ce reproduc tablouri celebre. Un spectacol de culoare, talent și artă îi întâmpină pe cei veniți la cumpărături.

Pentru că se apropie Sărbătorile Pascale, Iulius Mall Suceava a organizat o competiție atipică de pictură pe ouă gigant. La finalul săptămânii trecute, patru echipe formate din elevi de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava și-au lăsat îndemânarea și spiritul creativ să facă spectacol. Tinerii, sub coordonarea profesorilor Roxana Bliorțu, Loredana Miron Ceică, Oana Miron, Cătălin Luca și Cătălin Chifan, au decorat patru ouă gigant, pornind de la tema „picturi celebre”. Astfel, au fost realizate interpretări artistice după picturile „O noapte înstelată” a lui Vincent van Gogh, „Sărutul” al lui Gustav Klimt și art deco ale Tamara de Lempicka. Elevii au lucrat timp de două zile pentru a definitiva micile opere de artă. Creațiile pot fi admirate până pe 15 aprilie, pe culoarul Iulius Mall Suceava din proximitatea Labirintului Iepurașului.

Câștigătoarea concursului de pictură a fost echipa care a realizat reinterpretarea unei picturi Tamara de Lempicka, desemnată prin vot de către publicul prezent în mall. Cei șase membri ai echipei au fost premiați cu câte un cec cadou în valoare de 100 de lei ce poate fi valorificat în magazinele din Iulius Mall Suceava. Toți participanții au primit cadouri.

Galerie Foto