„Muzeul Memoriei” s-a instalat la Iulius Mall Suceava și îți dezvăluie România de acum 100 de ani

Suceava, 09/02/2019-17/02/2019

La Iulius Mall Suceava a fost instalat „Muzeul Memoriei”, o expoziție interactivă inedită, care îi conectează pe vizitatori cu trecutul. Inițiativa aparține Asociației Punctart și propune publicului o incursiune multimedia în România de acum 100 de ani, utilizând tehnologii moderne pentru a explora realitatea din timpul Primului Război Mondial.

Până pe 17 februarie 2019, te așteptăm la etajul Iulius Mall Suceava, în zona Kidsland, să experimentezi fragmente din istorie, prezentate într-o manieră captivantă. Traseul propus de „Muzeul Memoriei” oferă o perspectivă emoționantă asupra Primului Război Mondial, fiind construit pe secvențe de viață descoperite prin intermediul fotografiilor, amintirilor, cărților poștale, înregistrărilor audio, jurnalelor și documentelor istorice. Toate aceste memorii colective sunt transpuse în proiecții și instalații sonore, atractive pentru publicul de toate vârstele. Vizitatorii pot vedea, simți și înțelege fragmente din istoria României, prin poveștile unor oameni anonimi, care au cunoscut-o sau au făcut parte din ea.

Intrarea la „Muzeul Memoriei” este liberă. Expoziția a fost premiată de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) drept cel mai bun proiect de celebrare a Centenarului și reprezintă un demers educațional și cultural inițiat de Asociația Punctart.

Galerie Foto