La Palas Mall, copiii pot experimenta prima lor călătorie în spațiu

Iasi, 15/09/2012-30/09/2012

Timp de două săptămâni, Palas Mall îi invită pe copii să descopere misterele Cosmosului şi să experimenteze viaţa în spaţiu, prin intermediul unei expoziţii interactive cu rol educativ, prezentă în premieră în nord-estul României. Evenimentul va avea loc în Atriumul Palas Mall, între 15 şi 30 septembrie 2012.
 
„Kids on the Moon” reprezintă o incursiune fascinantă în lumea astronomiei, în cadrul căreia, copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 10 ani se vor echipa în costume de astronaut şi vor „călatori” pe Lună, vor vizita o bază spaţială, vor vedea cum arată o navă şi un telescop spaţial şi vor afla numeroase informaţii despre planete şi alte corpuri cereşti. Intenţia expoziţiei este aceea de a dezvălui, într-un mod practic şi interactiv, o serie de paşi făcuţi de om şi fantastica sa cucerire a spaţiului, precum şi să dezvolte interesul copiilor, într-un mod recreativ şi pedagogic, faţă de evoluţiile tehnologice fundamentale.
 
Expoziţia „Kids on the Moon” este împărţită în trei zone distincte: zona culturală, cea terestră şi una lunară. În primul areal, copiii vor învăţa despre primul om care a pus piciorul pe solul lunar, în ce an a făcut acest lucru şi numele navei sale spaţiale, prin intermediul unor fotografii şi al unei replici a costumului pe care l-a purtat Neil Armstrong. Zona terestră este punctul central al evenimentului, locul unde prichindeii vor merge în vizită la o bază spaţială şi vor purta ochelari speciali pentru a experimenta, la nivel imaginar, vederea unui robot. În zona selenară, cei mici vor păşi într-un modul spaţial, vor simula efectul „mersului” pe Lună, vor „sări” spre stele şi vor realiza o simulare spaţială.
 
Totodată, copiii vor putea vedea cum arată un telescop spaţial şi un costum de astronaut similar celui utilizat în celebrul program Apollo, vor vizita o expoziţie cu 15 replici de nave spaţiale şi una cu fotografii tematice. Cupola Palas Mall va fi decorată cu o expoziţie a planetelor care compun sistemul solar.   
 
   
Cei care doresc să surprindă în imagini incursiunea în lumea astrelor, se pot fotografia în decorul selenar special amenajat. Instantaneele sunt realizate de Nikon şi vor putea fi găsite a doua zi, pe pagina Facebook Nikon.
 
În aventura lor în Cosmos, cei mici vor fi ghidaţi şi informaţi de şase „astronauţi de serviciu”, studenţi la Facultatea de Geografie din Iaşi. Accesul la expoziţia interactivă se va face în grupuri organizate de câte 20-40 de copii, zilnic, la începutul fiecărei ore, în intervalul 10.00 – 22.00, în baza unui bilet în valoare de 10 lei, achiziţionat la Centrele Info Palas Mall, şi a unei rezervări prealabile. Un tur complet are durata de circa 45-50 de minute.  
 
La finalul călătoriei, cei mici vor primi gratuit de la Palas Mall „Diploma Micului Astronaut”.

 

Galerie Foto