La Palas, elevi isteţi din Iaşi şi Suceava au făcut spectacol cu roboții construiți chiar de ei

Iaşi, 04/02/2019

DEMO ROBOTICA a avut loc duminică, 3 februarie 2019, în Atriumul Palas Mall. Evenimentul inedit i-a avut în prim-plan pe elevii de liceu din Iași și Suceava înscriși în programul de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, organizat de Asociația Nație prin Educație.

Echipele Fuse (Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași), CyLiis (Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași), Circuit Dealerz (Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava) și Filatronics (Liceul Teoretic Filadelfia Suceava) le-au oferit curioșilor informații despre proiectele pe care le-au realizat și despre utilitatea acestora.

Caravana DEMO ROBOTICA a fost prezentă, weekend-urile trecute, și în alte locații din rețeaua națională a companiei IULIUS, la Iulius Mall Timișoara și Iulius Mall Cluj.

Echipele fac parte din cea mai mare competiție de robotică pentru elevi de liceu din țară – BRD FIRST Tech Challenge România. În programul dezvoltat de Nație prin Educație sunt înscrise 145 de echipe, 2.000 de elevi de liceu, din 77 de orașe. Miza cea mare este participarea la Campionatul Național de Robotică de la București (22 – 24 martie 2019) și calificarea la Campionatul Mondial din SUA (aprilie 2019).

Galerie Foto