Iulius Mall Iaşi îi susţine pe viitorii designeri de modă

Iaşi, 01/02/2019

Iulius Mall Iaşi îi susţine pe viitorii designeri de modă

În această perioadă, clienţii Iulius Mall pot admira, cu ocazia periplului lor la magazine, o parte din colecția „JUNIOR DESIGNER”, creată de studenții de la Facultatea de Textile-Pielărie și Management Industrial, din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Ajuns la cea de-a noua ediţie, „JUNIOR DESIGNER” este un concurs național de design vestimentar, adresat tinerilor din România, care a avut loc la finele anului trecut. Competiţia a fost organizată de Asociația Studenţilor şi Tinerilor Ingineri Politehnişti, în parteneriat cu Facultatea de Textile-Pielărie și Management Industrial şi a fost finanțată de Primăria Municipiului Iași. Scopul proiectului este acela de a descoperi elevi talentați şi pasionaţi de design vestimentar și de a-i ajuta să se lanseze în industria modei.

La concurs, s-au înscris peste 200 de elevi din învățământul preuniversitar, din întreaga ţară. Din cele 200 de schiţe propuse, 11 modele au fost selectate şi transformate de studenţii ieşeni în veritabile piese vestimentare. Ţinutele au fost realizate prin metoda draping și manual painting. După ce produsele au fost asamblate în atelierele Facultăţii de Textile-Pielărie și Management Industrial, dotate cu utilaje performante, acestea au fost pictate manual, după modelul cerut de elevi.

Întreaga colecţie a fost lansată în cadrul unei parade de modă, iar cei mai creativi participanţi au fost premiaţi de Iulius Mall cu CEC-uri cadou şi vouchere de cumpărături.

Galerie Foto