IULIUS View: OSF Global, locul în care jocul se îmbină cu inovarea

United Business Center 4 Palas Iași, 06/11/2019

OSF Global, lider în dezvoltarea de tehnologii Cloud și Connected Commerce, și-a găsit, în urmă cu cinci ani, sediul perfect în clădirea de birouri United Business Center 4 din ansamblul Palas Iași, ocupând, în prezent, o suprafață de 1.100 mp. Zilnic, cei aproximativ 100 de angajați care lucrează în Iași livrează soluții digitale inovative, potrivite unei game largi de canale, dispozitive și zone geografice, în timp ce se bucură de toate facilitățile oferite de Palas, care implementează conceptul de „lifestyle center”.

Echipa OSF – oameni creativi, pasionați și implicați

Cine sunt cei care dezvoltă soluțiile digitale ale viitorului? Adrian este Quality Assurance Tester și și-a început cariera în OSF Global în 2015. Aici a găsit mediul de lucru de care avea nevoie ca să evolueze. Spiritul de echipă al colegilor, comunicarea facilă cu managementul, evaluarea orientată spre rezultate și atmosfera primitoare și relaxantă din birou, toate au contribuit la formarea sa ca profesionist.

Oana este Back-End Developer în OSF și încearcă, pe cât posibil, să alterneze munca de developer în fața monitorului cu cititul unei cărți, în colțul special amenajat pentru învățare și self development. A studiat Informatica și consideră că literatura de ficțiune îi stimulează creativitatea necesară pentru a dezvolta produse digitale ingenioase.

Ionuț e Front-End Developer și s-a remarcat prin contribuția adusă la dezvoltarea unui produs în cadrul programului OSF Product Labs, un program prin care angajații pot propune idei și soluții inovatoare.

O zi din viața lor este energică, creativă și interactivă. Cu toții își pun în valoare cunoștințele și competențele în proiecte care aduc plus valoare unor domenii variate de activitate, numărându-se printre inginerii care contribuie la succesul OSF Global. În sediul companiei din ansamblul Palas găsesc un mediu jovial, care le permite să îmbine task-urile solicitante cu recreerea. Și asta pentru că au posibilitatea să își exerseze abilitățile de desen, priceperea în rezolvarea jocurilor de puzzle, să se întreacă la boardgames sau pur și simplu să se destindă răsfoind o carte sau o revistă pe fotoliile confortabile răsfirate prin birou. Spațiul de relaxare este, fără doar și poate, locul preferat al angajaților OSF Global, unde găsesc un playstation cu video games, o masă de fussball, iar pentru cei care preferă lectura, o bibliotecă cu titluri în ton cu preocupările lor.

La confortul lor contribuie și faptul că își desfășoară activitatea într-un ansamblu mixt, unde au toate serviciile de care au nevoie într-un singur loc, la doi pași distanță: locuri de parcare și spații dedicate bicicletelor, numeroase cafenele și restaurante pentru pauza de masă sau pentru un început de zi cu energie, un spațiu verde unde să-și mute temporar biroul sau în care să se relaxeze, magazine, servicii variate și alte facilități. Astfel, OSF-erii reușesc să economisească timp pentru ieșirile cu prietenii sau activitățile în familie.

Preocuparea OSF Global pentru ca angajații să se bucure de un mediu de lucru cât mai relaxant, în toate cele peste 35 de birouri din întreaga lume, a avut drept rezultat implicarea angajaților în proiecte care au crescut reputația și prestigiul companiei. Mărturie stau premiile de inovare pe care OSF le-a primit de-a lungul anilor: 2019 - Salesforce Partner Innovation Award, 2018 - Best Bolt for Retail, 2016 - Salesforce Innovation in Retail Award. Nu întâmplător, în 2019, OSF Global a fost inclusă pe lista celor 50 de companii pentru categoria Best Workplace for Innovators by Fast Company, recunoaștere atribuită la nivel global.

Galerie Foto