IULIUS View: Everseen sau când viața la birou e mai colorată

United Business Center 1 Iulius Town Timișoara, 17/02/2020

Din cei 80 de ani de durată medie a vieții unui om, mai mult de 13 sunt petrecuți la birou. Astfel, o persoană este angajată, în total, vreme de aproximativ 55 de ani, potrivit unui studiu realizat de HuffPost Australia. Lăsând cifrele la o parte, biroul este locul în care angajații nu își construiesc doar o carieră, ci o viață, iar Everseen a găsit sediul ideal.

Echipa Everseen din Timișoara numără 110 dintre cei mai buni ingineri din lume, cu toții profesioniști, adaptabili și pozitivi. La acest lucru contribuie foarte mult și mediul de muncă, pentru că în sediul companiei accentul cade pe oameni. Spațiile oferă o experință relaxantă și numeroase facilități pentru ca angajații să se autodepășească în fiecare zi.

Situate în clădirea United Business Center 1 din ansamblul mixt Iulius Town, birourile Everseen ocupă o suprafață de 1.250 mp. Aici, IT-iștii construiesc inteligență artificială utilizată de cinci dintre primii zece cei mai prolifici retaileri la nivel mondial. Aceasta este bazată pe analiză video și contribuie la reducerea cu până la 90% a omisiunilor care intervin la scanarea itemilor.

Când nu dezvoltă tehnologie, Everseen-erii se pot relaxa în camera de recreere sau pot admira panorama de-a dreptul minunată asupra orașului, dar și priveliștea deosebită spre parcul Iulius Gardens.

Jocuri video și box, în pauza de lucru

La Timișoara, Everseen a mizat pe un spațiu de birouri nonconformist, unde predomină culorile puternice și design-ul high tech.

Amenajarea spațiilor a fost orientată către angajați și chiar gândită împreună cu aceștia, alături de un arhitect. A rezultat un sediu relaxant, practic, dar și îndrăzneț, care influențează procesul creativ și inovația în companie. Astfel, fiecare a putut să-și pună o amprentă personală în spațiul în care lucrează, iar pe pereți se regăsesc desene cu personaje îndrăgite din lumea filmelor animate, precum Family Guy, The Simpsons, Dragon Ball Z sau Venom. Designul este completat de ambianța techno și lucrări de artă create special pentru sediul Everseen, dar și de o cameră în care inginerii pot lua o pauză, în care au de ales între box și jocuri video.

Tot pentru momentele de recreere poate fi folosită și bucătăria, unde angajații pot savura o cafea și pot socializa, dar este și locul unde mesele de prânz alături de colegi vin la pachet cu multă bună dispoziție.

La confortul lor contribuie și faptul că își desfășoară activitatea într-un ansamblu mixt, așa cum este Iulius Town, unde au toate serviciile de care au nevoie într-un singur loc: parcare și spații dedicate bicicletelor, numeroase cafenele și restaurante pentru pauza de masă sau pentru un început de zi cu energie, magazine, sală de fitness, săli de conferințe și alte facilități.

Galerie Foto