IULIUS View: ESET – o echipă de ingineri veseli, care lucrează dintr-un birou în care se simt „acasă”

United Business Center 3 - Palas Iași, 03/07/2019

Tineri, entuziaști, creativi și vigilenți! Vorbim despre echipa din Iași a companiei ESET, furnizor global specializat în soluții de securitate antivirus și anti-malware. Dintr-o companie mică și dinamică, ESET s-a transformat într-un brand cu peste 100 de milioane de utilizatori în peste 200 de țări, care ajută la consolidarea unei lumi digitale protejate.

Sediul ESET din Iași este situat la etajul 2 al clădirii United Business Center 3 din ansamblul Palas Iași, aici fiind singurul birou din România al furnizorului global de securitate cibernetică. „Am ales ansamblul Palas pentru facilitățile pe care le oferă și pentru că se află în centrul Iașului, la mică distanță de mai toate autoritățile statului și sucursale ale băncilor. Chiar dacă acum considerăm accesul la parc, mall, food court, servicii, restaurante și cafenele ca fiind normalitate, ele rămân totuși beneficii apreciate de angajați. Sunt avantaje pe care, cel puțin la acest moment, alte zone din oraș nu le oferă”, a spus Andrei Ciubotaru, Manager Director ESET.

ESET a pornit activitatea la Iași cu un singur angajat, în 2017, și a ajuns la o echipă de 10 ingineri. Poate de aceea atmosfera este foarte relaxată, veselă și primitoare, pentru că între ei s-au legat relații de prietenie. Prima impresie pe care o oferă vizita în sediul lor te duce cu gândul la o mare familie. Poate părea un mediu de lucru atipic, cu atât mai mult cu cât aici se dezvoltă proiecte serioase, așa cum sunt programele antivirus livrate peste tot în lume. „Se lucrează într-un mediu fără presiune pe angajați, probabil de aici și productivitatea crescută, fără a fi nevoie de ore suplimentare. Respectul este reciproc și se manifestă pe toate direcțiile, față de muncă, colegi și companie”, a declarat Andrei Ciubotaru.

Sediul ESET este amenajat într-o manieră cât mai simplă și orientată spre natură. „Suntem înconjurați de tehnologie, așa că nu era nevoie să o scoatem în evidență mai mult. Drept urmare, cu actuala amenajare ne-am dorit un spațiu mai aproape de natură, cu mai multă lumină caldă, mai mult verde, lemn și piatră. Compartimentarea spațiului este una funcțională și, împreună, am reușit să maximizăm potențialul spațiului, mai ales când vine vorba de spațiile de relaxare”, a adăugat Andrei Ciubotaru, Manager Director ESET.

Atunci când nu „vânează” viruși cibernetici, angajații ESET se pot relaxa într-un spațiu care combină sala de jocuri, cinema și zona unde poți citi o carte bună. Desigur, pot servi masa într-un loc special amenajat, unde predomină lemnul și plantele, pentru a crea impresia unei terase în aer liber.

La fel ca toți angajații din United Business Center, pentru că lucrează într-un ansamblu multifuncțional, echipa ESET are acces facil la mall, servicii, food court, restaurante și cafenele, toate la un pas distanță. În plus, beneficiază de programul Card Partener, special gândit pentru angajații din clădirile de birouri, care le oferă discounturi în magazinele și locațiile de dining din Palas.

Galerie Foto