Clădirea de birouri clasa A United Business Center 0 din ansamblul mixed-use Iulius Town a fost desemnată „Proiectul office al anului” de publicația Real Estate Magazine

Timișoara, 15/12/2021-15/12/2021

Cea mai nouă clădire de birouri clasa A din Timişoara, United Business Center 0 (UBC 0), a fost desemnată „Proiectul office al anului” de către publicația Real Estate Magazine. UBC 0 va fi finalizată în trimestrul al doilea al anului viitor şi se află în proces de certificare LEED pentru clădiri verzi.

Cu o suprafaţă de 30.000 de mp închiriabili, UBC 0 este cea de-a patra clădire de birouri clasa A care se dezvoltă în ansamblul mixed-use Iulius Town şi cea mai nouă din Timişoara. Aceasta este dispusă pe 15 etaje, la care se adaugă două niveluri subterane, demisol, parter și două niveluri tehnice.

UBC 0 va găzdui companii din industriile IT&C și automotive, printre chiriaşi numărându-se Cognizant Softvision, Endava şi divizia de inginerie Porsche.

Recent, clădirea de birouri a fost desemnată „Proiectul office al anului” de către publicația de business Real Estate Magazine, în cadrul unui eveniment care acordă recunoaştere excelenţei din sectorul imobiliar.

Una dintre direcțiile din strategia de sustenabilitate a companiei – IULIUS în comunitate – este certificarea verde a întregului portofoliu, inclusiv a proiectelor aflate în dezvoltare. Astfel, UBC 0 este proiectată și construită după principiile internaționale pentru clădiri verzi, fiind în curs de certificare LEED, standard dezvoltat de US Green Building Council, care măsoară implementarea criteriilor de sustenabilitate.

Finalizarea UBC 0 este programată pentru al doilea trimestru din anul 2022. Pe lângă componenta office, în clădire vor fi integrate spaţii de retail şi servicii.

În prezent, lucrările de amenajare sunt într-un stadiu avansat: pe exterior se montează faţada, iar în interior se realizează lucrările la instalații, compartimentări și finisaje, lifturile de mare viteză şi scările rulante, iar pe spațiile comune au fost amenajate plăci de granit.

Galerie Foto