Un nou record mondial stabilit de ansamblul Palas și Iași: cea mai mare adunare de oameni îmbrăcați în spiridușii lui Moș Crăciun

Iasi, 08/12/2013

Pentru al doilea an consecutiv, ansamblul urbanistic Palas a adus Iaşului un nou titlu GUINNESS WORLD RECORDS®. Duminică seara, în Atriumul Palas Mall, 1.073 de persoane costumate în elfi au stabilit un nou record mondial la categoria „Cea mai mare adunare de oameni îmbrăcaţi în spiriduşii lui Moş Crăciun”. Astfel, s-a doborât recordul anterior, deţinut de Ammanford Town Centre din Ammanford, Marea Britanie, unde s-au reunit 762 de spiriduşi, pe 17 noiembrie 2012.

Evenimentul a fost organizat de ansamblul Palas, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, Liceul „Dimitrie Cantemir” Iaşi, Clubul de Dans „Dance Energy” şi Inspectoratul Școlar Judeţean Iaşi. Palas le mulţumeşte tuturor cadrelor didactice, elevilor şi ieşenilor, care au venit în număr foarte mare, atât pentru a participa la record, cât şi pentru a se bucura de spectacol. După omologare, spiriduşii au surprins numerosul public prezent cu un număr de dans jucăuş.

Recordul mondial a fost omologat de Claire Burgess, reprezentantul oficial al GUINNESS WORLD RECORDS®, Iaşul deţinând un nou titlu care îi aduce notorietate la nivel internaţional. Cel mai mic participant la record a fost David, un bebeluş de numai patru luni, costumat în elf.

Demersul Palas Mall a presupus o adevărată desfăşurare de forţe. Peste 700 de spiriduşi au venit de la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Iaşi, cărora li s-au alăturat membri ai Clubului de Dans „Dance Energy” şi alţi ieşeni care au dorit să contribuie la evenimentul organizat în premieră în România. Elevii participanţi au vârsta între 11 şi 18 ani şi au provenit de la 26 de clase de la Liceul „Dimitrie Cantemir”. Pentru pregătirea momentului de dans, spiriduşii au repetat mai bine de 180 de ore, de-a lungul a şase săptămâni. La realizarea costumelor s-a lucrat aproximativ trei luni şi s-au folosit peste trei kilometri de material.

Aceasta este cea de-a doua acţiune cu notorietate mondială care are loc la Palas. Pe 2 iunie 2012, cu ocazia inaugurării ansamblului urbanistic, Palas şi Iaşul au stabilit împreună un record: 12.740 de lampioane înălţate simultan.

Galerie Foto