Timişoara, oraşul luminii. Un nou record mondial stabilit: cele mai multe lumini LED aprinse simultan

Timişoara, 01/09/2019

În seara de 1 septembrie, Timişoara a fost, din nou, oraşul luminii şi a stabilit un record mondial, la 135 de ani de când implementa, pentru prima oară în Europa, iluminatul electric.

Timişorenii au răspuns în număr foarte mare provocării lansate de Iulius Town cu ocazia marii inaugurări: aceea de a fi împreună şi de a stabili un nou record mondial Guinness World Records®. Astfel, la ora 21:00, în faţa clădirii UBC 3, 7.235 de brăţări cu lumini LED au fost aprinse simultan de un public extrem de entuziast, realizând un spectacol emoţionant de culoare şi energie.

Timişoara a devansat cu peste 4.400 de lumini LED recordul deţinut anterior de India (2.819). Reuşita a fost omologată de Pravin Jasmatbhai, reprezentantul Guinness World Records®, astfel că Timişoara deţine un nou record mondial, beneficiind de notorietate la nivel internaţional.

Publicul a vibrat pe ritmurile cântate de Feli şi Smiley, iar la final a admirat un impresionant foc de artificii.

Iulius Town le mulţumeşte tuturor timişorenilor şi participanţilor care au venit în număr extrem de mare, atât pentru a lua parte la record, cât şi pentru a se bucura de toate evenimentele de la deschiderea ansamblului mixt, derulate sub sloganul Luminăm #TimișoaraÎmpreună.

Sponsori ai evenimentului: Raiffeisen Bank şi Coca-Cola. Susţinători: Primăria Municipiului Timişoara şi firma de audit SRAC CERT. De asemenea, Iulius Town mulțumeşte asociațiilor de voluntari care s-au implicat în organizarea evenimentului: Check Out Team și SightRunning.

Galerie Foto