Talentele persoanelor cu dizabilităţi, promovate la Iulius Mall

Cluj Napoca, 22/10/2009

“Creativitate la maxim!” este sloganul unui eveniment pentru promovarea talentelor persoanelor cu dizabilităţi, care se va desfăşura în Iulius Mall Cluj, vineri, 23 octombrie 2009. Un spectacol de dans, muzică, teatru şi pantomimă va începe la ora 17.30, reprezentaţiile fiind oferite de tineri şi vârstnici cu deficienţe, dar care au dovedit talente în arta interpretativă. Printre invitaţii speciali se numără studenţi ai Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Liviu Bocănială şi grupul Unde. La finele spectacolului va fi prezentat un film despre un dispozitiv creat de un profesor cu deficienţă de vedere, aparat cu ajutorul căruia nevăzătorii pot recunoaşte formele geometrice.

Manifestarea se înscrie în demersurile organizatorilor (Consiliul Judeţean Cluj, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, Asociaţia Providenţa-Gondviselés-Fürsorge, Fundaţia Credinţă şi Lumină) de a schimba prejudecăţile comunităţii în privinţa oamenilor cu cerinţe speciale.

Persoanele cu dizabilităţi mentale, senzoriale, motrice sau psihice care au talent în artele plastice vor iscăli o expoziţie colectivă, lucrările fiind expuse în Iulius Mall până luni, 26 octombrie. Pe lângă dorinţa de socializare a comunităţii clujene cu oamenii care au nevoi speciale, alte obiective ale organizatorilor sunt acelea de a forma o concepţie pozitivă, de acceptare a acestor persoane, dar şi de valorificare a abilităţilor lor artistice.