Servicii medicale gratuite în cadrul campaniei „Împreună pentru sănătate”

Cluj Napoca, 23/07/2014

Copiii și tinerii de la centrul de zi “Clujul Are Suflet” al Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate și Familie (FRCCF) Cluj-Napoca sunt beneficiarii campaniei sociale “Împreună pentru sănătate”, demarată de Iulius Mall Cluj, în parteneriat cu Promedical Center.

Scopul acestei campanii este prevenția medicală, iar cei 182 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani vor beneficia de o consultație de medicină generală, respectiv un examen clinic, probe vestibulare și de echilibru, testare simț cromatic, testare acuitate vizuală, precum și analize de sânge, ecografie abdominală și cardiacă.

„Prin acest proiect, Iulius Mall Cluj continuă acţiunile de susţinere a comunităţii. Ne bucurăm că putem să le oferim tinerilor şansa de a beneficia de servicii medicale de calitate. Avem convingerea că astfel contribuim la rezolvarea problemelor cu care se confruntă familiile din care fac parte”, a spus Sorin Guttman, Shopping Center Manager Iulius Mall Cluj.
Consultațiile au început în 17 iulie și vor continua pe tot parcursul lunilor iulie și august. În cazul în care în urma screening-ului inițial vor fi depistate unele afecțiuni, se vor face investigații amănunțite și se vor propune scheme de tratament sau vor fi îndrumați pentru a fi luati în evidență de medici specialiști.

„Tinerii din centrul nostru de zi, Clujul Are Suflet, provin din familii defavorizate, iar din cauza condițiilor precare de locuit și a alimentației deficitare suferă adesea de carențe medicale. Prin programul „Împreună pentru sănătate”, inițiat și finanțat de Iulius Mall Cluj, sperăm ca aceste carențe să fie descoperite la timp și tratate”, a spus Alexandra Șendruc, fundraiser al FRCCF.
Costurile campaniei se ridică la suma de 20.000 de euro și sunt suportate de Iulius Mall Cluj.


Centrul de zi “Clujul Are Suflet” a luat ființă în urmă unui parteneriat între Fundația Română pentru Copii, Comunitate și Familie și Banca Transilvania, care a asigurat bugetul financiar al centrului în ultimii șase ani. FRCCF este o organizație non profit sprijinită de Primaria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

 

Galerie Foto