LightUP Festival, în parcul Palas: proiecții video pe Palatul Culturii, artiști de pe trei continente, concert Vița de Vie, premii pentru public

Iași, 08/06/2019

Mii de oameni fericiți, un spectacol impresionant de culoare și lumini, muzică live și atmosferă relaxantă. Așa a fost la cea de-a treia ediție a LightUP Festival, singura competiție internațională de video mapping din estul țării, organizată de ansamblul Palas.

Sâmbătă, 8 iunie 2019, mii de ieșeni au răspuns invitației de a vedea Palatul Culturii altfel decât sunt obișnuiți, „îmbrăcat” în proiecții care au pus în valoare și mai mult frumusețea arhitecturală a clădirii simbol. Un eveniment de anvergură internațională, LightUP Festival a reunit, la această ediție, concurenți de pe trei continente. Șase artiști din China, Chile, Mexic, Franța și România s-au întrecut în imaginație și abilități, într-un show impresionant. Un mix de culori, elemente grafice, simboluri culturale, arhitecturi dinamice, efecte tridimensionale, design inspirat din tehnologiile digitale și coloane sonore perfect sincronizate s-au regăsit în creațiile prezentate, care au cucerit publicul.

Tema comună a fost „Future is Now”, spusă prin proiecții de: Sebastián Rodíguez Aros din Chile, Miguel Angel Rivera din Mexic, Raymond Nogueira & Kid Lei & Akitsugu Fukushima din China, Jeremy Oury & Michelle Falcon din Franța și Adrian Manolescu & Constantin Ivancu și Vali Chincișan din România.

Cei prezenți au fost implicați și în desemnarea câștigătorilor, alături de un juriu de specialitate. Astfel, câștigătoarea marelui premiu LightUP Festival 2019, în valoare de 5.000 de euro, a fost echipa Rampages Production din China, a cărei proiecție a impresionat prin complexitate, explozia de culori și fundalul muzical, compus special de artiști.  Premiul doi, în valoare de 3.000 de euro, a fost obținut de Sebastián Rodíguez Aros din Chile, iar premiul trei, în valoare de 1.000 de euro, a fost adjudecat de Vali Chincișan, din București.

Cei care și-au votat favoriții au participat și la tombolă, în urma căreia au fost câștigate un iPhone XS, de ieșeanca Adina Panaite, și invitații la Festivalul Afterhills.  

Publicul s-a bucurat și de un concert al trupei Vița de Vie, alături de care a cântat și a dansat, dar și de un spectacol de lumini oferit de roboți și păpuși gigantice.   

Galerie Foto