Iulius Mall susține campania Shoebox – cadoul din cutia de pantofi, prin care 100.000 de copii vor primi gratuit cadouri de CrăciunI

Iasi, 03/12/2014

În luna decembrie, Iulius Mall s-a alăturat campaniei ShoeBox - Cadoul din Cutia de Pantofi, menită să le aducă zâmbete copiilor orfani, celor proveniţi din familii sărace sau dezorganizate. 

ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi, proiect caritabil inițiat în România și extins la nivel internațional, a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediție, implicând români din 12 țări, în colectarea cadourilor pentru aproximativ 100.000 de copii proveniți din familii defavorizate. Proiectul presupune ca oricine dorește să ofere unul sau mai multe cadouri să țină cont că acestea trebuie să aibă un volum astfel încât să încapă într-o cutie de pantofi, pe care ulterior să o prezinte la unul din cele peste 130 de centre de colectare din țară și din străinătate.

Ieşenii care doresc să le facă micuților o bucurie pot participa la campanie la IULIUS MALL. Cutiile cu daruri pot fi aduse până pe 15 decembrie 2014 şi aşezate sub bradul de Crăciun de la etajul doi. Înainte de a înregistra cadoul trebuie completat fluturaşul de la Centrul Info şi specificat dacă darurile sunt pentru un băiat sau o fetiță şi vârsta potrivită a destinatarului. 

ShoeBox – Cadoul din Cutia de Pantofi este o inițiativă de ajutorare a copiilor între 2 şi 18 ani, din familii cu posibilități materiale reduse. Cadourile constau în alimente, haine, rechizite sau jucării, ce trebuie să încapă într-o cutie de pantofi, donațiile în bani nefiind acceptate. Anul acesta, proiectul se desfășoară cu ajutorul voluntarilor din țări precum Anglia, Australia, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franța, Germania, România, Slovacia, Suedia și Statele Unite ale Americii, pe teritoriul cărora românii din 77 de orașe adună cadouri, în cele 137 de centre de colectare disponibile

Lansată în 2007, campania ShoeBox – Cadoul din Cutia de Pantofi a înregistrat o creștere semnificativă, în special în 2012, când au fost colectate 6.118 cutii, în 20 de orașe din România, dar mai ales în 2013, când s-a ajuns la un număr de 30.669 de cutii, adunate de la românii din opt țări. Pentru acest an, organizatorii estimează strângerea a circa 100.000 de cutii, datorită extinderii proiectului în diaspora. 

În cei şapte ani de când organizăm proiectul, începând de la nivelul familiei și prietenilor, până la succesul din 2013, estimăm că peste 50.000 de copii au primit un cadou de Crăciun în cadrul proiectului. Sperăm ca anul acesta să dublăm această cifră, astfel încât și mai mulți copii să se bucure de cadouri în preajma Crăciunului”, a declarat Valentin Vesa, inițiatorul și coordonatorul proiectului ShoeBox – Cadoul din Cutia de Pantofi. Potrivit acestuia, proiectul are o creștere organică, în 2014 fiind adăugate în campanie 4 țări noi, în care sunt disponibile 30 de centre de colectare, iar acest număr este foarte posibil să crească până la finalul ediției din acest an. 

În coordonarea activităților din cadrul ShoeBox – Cadoul din Cutia de Pantofi sunt implicați aproximativ 200 de voluntari.

Galerie Foto