Iulius Mall Suceava, cea mai mare destinaţie de shopping şi entertainment din nordul ţării, investeşte 40 de milioane de euro în extindere

Suceava, 31/01/2022

*investiția IULIUS în Suceava va ajunge, astfel, la 110 milioane de euro * Iulius Mall va avea cea mai mare suprafață de retail din nordul țării, de peste 65.000 mp, după extinderea cu încă 14.000 mp * noi branduri fashion în premieră regională, restaurante cu terase în aer liber, facilități pentru timpul liber și servicii * se adaugă zonă de parc și recreere *extinderea parcării până la un total de 2.150 de locuri

IULIUS este o prezență de peste 13 ani în Suceava, timp în care a devenit destinația principală de shopping, relaxare și distracție, cu peste 10 milioane de vizite anual, din întreaga regiune. Într-o continuă adaptare la cerințele publicului și la nevoia de dezvoltare a orașului, Iulius Mall Suceava a adus constant servicii și retaileri mult așteptați în regiune. Acum, proiectul se extinde, continuând misiunea de a păstra publicul conectat la tendințele din retail, cu acces la branduri fashion renumite direct la ei în oraș, noi concepte de entertainment și servicii care facilitează viața în fiecare zi.

Extinderea va avea o suprafață de 14.000 mp închiriabili, sub forma unui retail park, cu acces direct din exterior, dar conectat și cu mall-ul. Alți 10.000 mp existenți din Iulius Mall Suceava vor fi reconfigurați și reamenajați. În total, Iulius Mall Suceava va avea peste 65.000 mp, consolidându-și statutul de cea mai mare destinație de shopping și divertisment din nordul țării. Odată cu extinderea Iulius Mall, Suceava va fi o prezență și mai competitivă în retailul autohton, concurând cu orașe precum Iași, Timișoara, Cluj-Napoca sau Constanța.

„Sunt 13 ani de când întreaga regiune de nord a țării găsește în Iulius Mall Suceava o destinație pentru întreaga familie, un loc de întâlnire, socializare, distracție, dar și unul unde să îți faci cumpărăturile și unde găsești servicii cotidiene. Iulius Mall este un reper pentru comunitate și vom continua să îl menținem în topul preferințelor, prin amplificarea rolului său în dezvoltarea economică și socială a orașului. Continuăm să fim aproape de locuitorii regiunii și să răspundem cu noi oportunități așteptărilor unui oraș în ascensiune”, a declarat Eduard Marcu, Shopping Center Manager Iulius Mall Suceava.

Noi branduri fashion renumite și o zonă de parc

Extinderea va completa atracţiile oferite de Iulius Mall Suceava cu un nou mix de branduri de modă internaționale, aduse în premieră în regiune, locații de tip drive-thru, magazine și servicii cu acces direct din exterior, inclusiv ale antreprenorilor și producătorilor locali, dar și o zonă de relaxare și promenadă, cu restaurante și cafenele tematice și terase în aer liber. Totodată, proiectul va cuprinde și servicii medicale, într-un spațiu individual.

Noua dezvoltare va integra și o zonă verde și pietonală de aproximativ 10.000 mp, amprentă a proiectelor realizate de IULIUS, care va aduce o infuzie de natură și un spațiu pentru evenimente în aer liber, completând oferta de entertainment deja existentă la Iulius Mall Suceava.

Odată cu extinderea, zona va beneficia de o remodelare urbană, fiind modernizate intrările în proiect, accesele pietonale și conexiunile rutiere. La accesibilitatea proiectului vor contribui aproape 800 de noi locuri de parcare, care vor duce la o capacitate totală de peste 2.150 de spații de garare, precum și noi facilități pentru transportul electric, alternativ și cel public.

În prezent, inițiativa este în stadiu de obținere a avizelor pentru autorizare. Începerea lucrărilor de construcție este estimată pentru a doua parte a acestui an, iar finalizarea investiției va fi la sfârșitul anului 2023. 

DESPRE IULIUS MALL SUCEAVA

Iulius Mall Suceava a fost inaugurat în 2008, are o suprafață de 51.500 mp și oferă un mix complet de retail și entertainment: peste 200 de magazine, branduri internaționale şi naționale, cel mai mare cinematograf multiplex Cinema City din nordul țării, cu 8 săli, food court, hypermarket Auchan, patinoar sezonier, numeroase opțiuni de relaxare și distracție, multiple servicii și birouri ale instituțiilor publice. Destinația de shopping și recreere atrage anual aproximativ 10 milioane de vizitatori, inclusiv din județele învecinate și chiar de peste graniță. 

Din 2017, Iulius Mall Suceava este deținut în procente de 50% - 50% de companiile IULIUS și Atterbury Europe.

Galerie Foto