În ansamblul Openville s-a deschis prima parcare supraetajată din Timişoara. 910 locuri disponibile

Timișoara, 20/04/2018

Din data de 20 aprilie 2018, timişorenii beneficiază, în ansamblul mixt Openville, de prima parcare supraetajată din oraş, care este şi una dintre cele mai mari din ţară. Aceasta pune la dispoziţia clienţilor 910 locuri, în urma unei investiţii de peste 12,6 milioane de euro, realizată de compania IULIUS.

Noua parcare, situată în laterala Iulius Mall Timişoara, este configurată cu demisol, parter şi patru etaje şi dispune pe fiecare nivel de aproximativ 150 de locuri.

Accesul maşinilor în parcare se realizează prin intermediul a două intrări, ambele din Calea Sever Bocu, de pe banda suplimentară special creată cu acest scop odată cu lucrările de modernizare a arterei. Cele două intrări în parcare dispun fiecare de câte două benzi de acces. Numărul locurilor disponibile este afişat, la intrări, pe panouri electronice.

Ieşirea din parcare va fi posibilă de pe patru niveluri - parter, etajele 1, 2 şi 3 - prin intermediul unei rampe care conduce spre intersecţia străzilor Mitropolit Dr. Vasile Lăzărescu şi Calea Sever Bocu. Din intersecţie, şoferii vor avea posibilitatea fie să meargă spre Calea Aradului, fie să vireze spre dreapta şi să se îndrepte spre sensul giratoriu din zona bulevardului Antenei.

Parcarea supraetajată este dotată cu cele mai moderne tehnologii de acces, semnalizare, detecţie şi supraveghere. În interior, fiecărui nivel i s-a atribuit o culoare distinctă, astfel încât clienţii se vor putea orienta foarte uşor spre locul unde şi-au parcat autoturismul. Totodată, aceştia vor avea acces facil în interiorul Iulius Mall prin intermediul a două pasarele pietonale care conectează parcarea de centrul comercial. Astfel, se poate ajunge direct în zona hipermarketul-ului Auchan sau în zona locului de joacă pentru copii. Pentru deplasarea clienţilor între nivelurile parcării, aceasta a fost dotată cu patru lifturi, dintre care două permit accesul în şi din exterior.

Parcarea a fost placată pe exterior cu un material special, care prezintă o rezistenţă îndelungată în timp la factorii de mediu. Cortenul, un tip special de oţel corodat, are un aspect şi o culoare inedite, fiind utilizat la scară internaţională la pavilioane expoziţionale, clădiri de birouri, hoteluri şi chiar locuinţe.

Prima oră de staţionare în parcarea supraetajată va fi gratuită. Ulterior, tariful va fi de 3 lei/oră pentru intervalul orar 07.00 – 23.00. Pe timp de noapte, între orele 23.00 – 07.00, tariful de staţionare va fi de doar 1 leu/oră. Opt automate de plată au fost instalate în parcare, astfel: două la demisol şi câte trei la parter şi etajul doi.

La demisol, parcarea este dotată cu rasteluri pentru biciclete.

Clienţii pot parca, în continuare, gratuit în celelalte parcări exterioare amenajate în proximitatea Iulius Mall, semnalizate şi foarte uşor accesibile din principalele artere rutiere din vecinătate.

Investiţiile în modernizarea infrastructurii rutiere nu se opresc aici. În perioada următoare, în ansamblul Openville vor începe lucrările de construcţie a unei noi parcări subterane, precum şi la un tunel destinat traficului auto, care va fluidiza circulaţia şi va creşte accesibilitatea rutieră a zonei.

Galerie Foto