Copiii au liber la joacă în spaţiul amenajat de Palas la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria”

Iasi, 13/09/2011

PALAS a predat cheile spaţiului de joacă pe care l-a amenajat la parterul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi către conducerea unităţii medicale. Lucrările de amenajare şi de utilare au fost finalizate acum aproape o lună, însă predarea s-a făcut după obţinerea tuturor avizelor necesare funcţionării.

Locul de joacă va fi administrat de managementul spitalului, care se va implica în organizarea de evenimente şi activităţi pentru copii, în colaborare cu ONG-uri şi asociaţii de profil. Spaţiul a fost dotat cu televizor şi DVD pentru îndrăgitele desene animate, sistem audio şi sonorizare, mobilier în forme şi culori vesele, tobogan, masă de desenat şi jucării.

Spaţiul pentru micii pacienţi a fost creat datorită susţinerii a peste 11.000 de fani care s-au implicat în campania „I Like e o joacă de copii”, derulată de PALAS pe Facebook, în această primăvară. În numele fiecărui fan, PALAS a donat câte 1 leu. Deoarece costurile au depăşit totalul adunat prin voturi, PALAS a suplimentat considerabil suma şi a investit aproximativ 25.000 euro în amenajarea, mobilarea şi decorarea zonei de distracţie, dar şi în construirea unui vestiar şi a două grupuri sanitare complet utilate.

De-a lungul timpului, ansamblul urbanistic PALAS – special conceput pentru schimbarea în bine a oraşului – s-a implicat în viaţa comunităţii şi a amenajat pentru copii un loc de joacă în Copou şi a donat bănci pentru parcurile din Iaşi.

Galerie Foto