Atipic Beauty, pentru al doilea an consecutiv la Cluj

Cluj Napoca, 09/10/2014

12 fete frumoase imobilizate în scaune cu rotile vor prezenta creații vestimentare semnate de designerii români Simona Semen, Rozalia Bot, R" Ias Couture și  Marie Ollie, în cadrul celei de-a patra ediții a proiectului Atipic Beauty, supported by Alin Gălățescu și organizat de asociația Open Your Heart și agenția de turism Wens Travel. Spectacolul de modă va avea loc luni, 20 octombrie, ora 19.00, la Iulius Mall.

Este a doua oară când show-ul Atipic Beauty se desfășoară în Cluj-Napoca, organizatorii alegând acest oraș datorită implicării puternice a comunității de business și a impactului pe care evenimentul l-a avut anul trecut.

Cele 12 fete în scaune cu rotile vor fi însoțite pe podium de 12 persoane publice în dorința de a elimina barierele din societatea românească și de a crea ideea de coeziune și incluziune socială a persoanelor cu dizabilități.

“Atipic Beauty este un eveniment unic în lume ca format şi este înregistrat ca brand. Există în alte ţări evenimente destinate persoanelor cu dizabilităţi, conţinutul fiind diferit, având structura unui concurs de miss. Am ales această formă de a promova Atipic Beauty considerând că societatea românească nu este pregatită să adopte acţiunile externe ale ţărilor care sunt familiarizate cu incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi”, a declarat Magda Coman, președinta asociației Open Your Heart. Inițiatoare a proiectului, Magda Coman este un fost model profesionist care, în urma unui accident, a ajuns să trăiască viața în scaun cu rotile.

”Am ales să ne implicăm în proiectul Atipic Beauty încă de la prima ediție desfășurată la Cluj pentru că aspirația și energia transmisă de aceste fete ar putea fi un model pentru oricare dintre noi”, a explicat Mihaela Călușer, managerul general al Wens Travel, organizatorul evenimentului.

„Atipic Beauty este o iniţiativă lăudabilă, care pune în valoare frumuseţea, sub toate formele ei. Iulius Mall Cluj sprijină proiectele cu impact social dezvoltate de comunitate, mai ales când scopul lor este de a susţine persoanele cu dizabilităţi. În curând, Iulius Mall Cluj va finaliza lucrările la o nouă rampă de acces, poziţionată chiar la intrarea principală, cu scopul de a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştri”, a spus Sorin Guttman, Shopping Center Manager Iulius Mall Cluj.

Evenimentul este prezentat de Cosmina Păsărin și va fi întregit de două miniconcerte susținute de Aminda și Elena Gheorghe. Personalitățile publice implicate în proiectul Atipic Beauty sunt: Iuliana Marciuc, producător la TVR 2, Alehandra Ornella, prezentator TV, Mirela Constantin, interpretă muzică populară, Ramona Porumb, prezentator TVR Cluj, Cristina Szekeli, prezentator Look TV, Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park și membră AFA Cluj, Loredana Florea, director executiv Casa cu Flori și membră AFA Cluj, Mihaela Andoni, manager Mido Studio și membră AFA Cluj, Ramona Mîndru, manager Salon Catwalk și membră AFA Cluj, Gabriela Popescu, make-up artist, Sigina Luca, manager International Ballroom și  Ioana Chișiu, fashion blogger.

Colaborarea designerilor în proiect manifestă dorinţa acestora de a redefini ideea de frumuseţe şi perfecţiune prin realizarea unor ţinute pentru persoanele cu dizabilităţi, urmărindu-se astfel schimbarea ideilor preconcepute vizavi de aceste persoane.

Clujenii sunt invitați să ia parte la un eveniment emoționat, o adevărată lecție de viață în care frumusețea interioară este cea care contează cu adevărat.

Organizatori: Open Your Heart, Wens Travel

Parteneri: Iulius Mall, AFA Cluj, Hiperdia, Ambient, Univers T, Medsan, Grand Hotel Italia

Galerie Foto