Angajaţi ai companiilor din Palas aleargă pentru încurajarea sportului şi susţinerea educaţiei

Iasi, 05/05/2015

Companiile prezente în United Business Center (UBC), componenta office a ansamblului multifuncţional Palas, susţin activităţile sportive şi iniţiativele de responsabilizare socială. Mai mulţi angajaţi din UBC au răspuns pozitiv invitaţiilor la mişcare, urmând să participe, în week-end, la Crosul Companiilor şi la Crosul pentru Şcoli, două acţiuni care promovează sportul.

11 companii care îşi desfăşoară activitatea în clădirile de birouri din Palas vor fi reprezentate prin echipe de alergători la Crosul Companiilor. Evenimentul se desfăşoară sâmbătă, 9 mai 2015, de la ora 09.45, cu stratul pe Bulevardul Ștefan Cel Mare, fiind o acţiune sportivă şi socială dedicată exclusiv angajaţilor. „După ce în anii trecuţi a fost organizat cu succes în Cluj-Napoca, Bucureşti, Oradea, Braşov şi Târgu Mureş, ne bucurăm că ideea Crosului Companiilor a fost primită cu multă receptivitate de mediul de business ieşean. Sâmbătă, aşteptăm la start peste 250 de participanţi”, a spus Cătălin Manole, voluntar în organizarea Crosului Companiilor la Iaşi.

 

La competiţia ce promovează un stil de viaţă sănătos şi activ vor participa, printre alţii,  angajaţi din companiile UBC, precum Amazon, Arobs, Basware, Capgemini, EBS, Endava, Ness, FITS, Unicredit Ţiriac Bank, Xerox şi Yonder.  

Duminică, 10 mai, Centric IT Solutions România, Xerox şi Endava vor avea echipe participante la Crosul pentru Şcoli, un eveniment sportiv şi umanitar, care va începe de la ora 11.00, în fața Stadionului „Emil Alexandrescu”. Angajaţii celor trei companii din UBC Palas vor alerga pentru a strânge fonduri necesare implementării unor proiecte ce au ca scop dezvoltarea mediului educaţional. „Suntem conştienţi de interesul scăzut al generaţiilor tinere pentru ştiinţe, domenii percepute ca fiind dificile şi la care se renunţă, din păcate, timpuriu. De aceea, Centric IT Solutions România îşi propune să susţină învăţământul românesc şi, totodată, să se implice în iniţiative ale comunităţii locale”, a declarat Carmen Teodorescu, Manager Finance & Control Centric IT Solutions, iniţiatoarea participării la Crosul pentru Şcoli. Compania este sponsor al evenimentului, iar 22 de alergători şi 7 voluntari din cadrul acesteia sunt implicaţi în proiect, pentru a strânge fonduri dedicate educaţiei. „Sperăm ca efortul colectiv al companiei şi al salariaţilor săi să contribuie la implementarea unor metode de predare care să atragă spre materiile ştiinţifice copiii de astăzi şi poate viitorii noştri colegi”, a adăugat Carmen Teodorescu.

Galerie Foto